Kak Erra Menerima Tempahan Sulaman Manik & Labuci

By: Kak Erra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Mar-2009 02:39 Email | Share | | Bookmark
TUDUNG-DARK BROWN-Step-By-Step

Depan dan Belakang
close-up skit
Salam smer...Kak Erra sempat entrykan tudung jer untuk tatapan teman2 smer. Bizi juga minggu ni..tak tercapai tgn pulak nak tikam2 manik. Chiloks masa jap utk sulam kat tudung my ipar ni. Sebenarnya jahit kat tudung bkn sesenang yg dipikir..material jenis spendex ni kena teliti kalau tak berkeremut (betulker word ni). Kaler juga tidak boleh mai hentam sb nanti susah nak padan dgn bju. Tot..tot..masa dah abis..jom tgk.




Monday, 23-Feb-2009 20:38 Email | Share | | Bookmark
Akasia de' Floral

Dua dua bhg lengan
 
Lengan-Bhg chekak(kaft)
Salam blink-blink utk semua...ni Kak Erra nak update sahabat semua dgn latest projek yg di'paste' last week. Hasilnya jadi chenggini. Tak sangka pulak tuan punya baju ni, datin Lyna hepi sgt dengan design ni. Kak Erra namakan 'Akasia de'Floral'. Pada yang berminat nak tempah ....> tu..kak erra dah letak enset nombor.

Baju ni fesyen ali baba lengannya, idea kak erra jahit juga. Tapi memang menguji kesabaranku sb kalernye hitam gelap..nak cucuk jarum pong tak nampak..apalagi nak draw...so tikam tikam cucuk jer lah. Ginilah lastnya.

Kepada Nora (my beloved cikgu nii) kalau ada apa2 komen amatlah kak erra berbesar hati. Itupun kalau sudi jenguk teratak sepi akak ni.







[


Wednesday, 18-Feb-2009 06:22 Email | Share | | Bookmark
Dalam pembikinan- SkinFish flowers

 
Eh gambar apa ni...?? Tak nampak apalah..tak per, ni saja Kak Erra nak post sb dah boring nak siapkan baju ni..tapi tuannya nak disiapkan minggu nih...Dengan lemah longlai ku tikam tikam ku cucuk cucuk..ni baru jadi skit..dok mimpi nak wat 'skin fish flower' ni..so kuatkan tekad...jom..jom kita tgk dulu eh...



Tuesday, 17-Feb-2009 09:21 Email | Share | | Bookmark
Tudung Turquoise -Lovely Ranting-Ranting

Lovely Ranting-Ranting
 
 
View all 4 photos...
Memenuhi permintaan 2 sahabat baik Kak Erra...datin's group iaitu Liena & Syikin. Tudung SM ni sama kaler..Kak Erra beading lebih kurang sama pattern iaitu 'Lovely Ranting-Ranting'. acutally kita pun ada satu sama yg dihadiahkan oleh depa berdua tuh sempena besdey lepas..tapi malangnya tak sempat blink-blink lagi...




Tuesday, 17-Feb-2009 02:59 Email | Share | | Bookmark
Tudung -Sweeti Brown

Sweeti Brown- Depan
Pandangan Belakang
Tepi
View all 4 photos...
Take a break..tudung lagi...yang ni Kak Erra guna stone saiz besar sket..so tudung jd berat dan terletak jer. Bila pakai tudung ni tak payah nak sarung rantai yg chips stone lagi kat luar tudung ni...

Heppi viewing yea..

Seperti biasa..komen-komen-komen dialu-alukan..



[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net