Kak Erra Menerima Tempahan Sulaman Manik & Labuci

By: Kak Erra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 3-Feb-2009 03:12 Email | Share | | Bookmark
Back to 2006!

Rantai Kasih
 
 
View all 4 photos...
Salam, kembali lagi..ni photo2 selongkar dalam lemari/gobok(kata org johor) buruk..photo tahun 2006. Lawak pong ader masa tu opis Kak Erra wat annual dinner. Biasalah Kak Erra dan datin's group bersiap2 dgn bju lelawa, sepatu, tudung dan enbeg juga. Kak erra nak tunjuk kelainan konon..jahit sendiri manik2 kat bunga sulam benang. Bwah lengan dress n kat depan bunga cam serong gitu...

Apa yg berlaku mlm tu ..Kak Erra telah menang best dress! Klick..klick..klick..teman2 amik gambar akak...ni lah bju tu..mungkin tak cantik sb tak pandai pun jahit maink ni cuma minat yg ada..

Tp sekarang Kak Erra dah blajar mendalami minat yang satu ni....wujudlah erramanik!

Jap eh.


Thursday, 29-Jan-2009 05:07 Email | Share | | Bookmark
Sweet Baiduri Passion-Teringin

Sweet Baiduri Passion1
Sweet Baiduri Passion2
Sweet Baiduri Passion3
Bertemu kembali, Kak Erra memang bercita2 utk menyulam Baiduri Passion ala-ala RJ kat buku dier la nih. Tapi bila dah nak siap rasa lain macam jer,..ada yg tak kena ni sebab lain yg ku impikan lain pila yang ku jahit. Sob..sob satu harilah pula Kak Erra membuka kesemuanya. Ini kalau Nora tengok mesti dier gelak sb bj ni sebelum jahit dulu Kak Erra ada tunjuk kat dia. Tak per belajar dari kesilapan kata orang tua2..Tgk nanti next week Kak Erra akan tunjuk versi baru yg sedang dlm proses penyiapan...bye



Wednesday, 28-Jan-2009 01:22 Email | Share | | Bookmark
Baju Kurung Thai Silk-Purple Pink

Teratai Blink2
Teratai Blink2
Teratai Blink2
Trengggg..setelah lama bercuti, maksud Kak Erra cuti CNY hari ni dptlah Kak Erra layan FP. Kalau tak memang tak boleh nak update sebab dok berebut dengan anak bujang asik2 dier je online. Nak share pasai bj kurung purple pink Kak Erra ni jahit bunga teratai yg paling simple dan manik tabur. Wp agak kelam kabut coraknya tapi Kak Erra berpuashati sebab dpt siapkan bju sendiri. Jom kita layan..


Thursday, 22-Jan-2009 03:32 Email | Share | | Bookmark
Tudung SM Passion Red Diamond

Sisi Tepi
Sisi Tepi
Keseluruhan Tudung
Salam untuk hari ini. Kak Erra nak kongsi jahitan manik pada tudung. Sebenarnya Kak Erra frust dengan rata-rata ramai pula tukang jahit yang menjual tudung style SM (sri munawarah). Kak Erra adalah customer tetap SM sejak bertahun. Bukan Kak Erra geram pada pemakai tudung tapi pada pengeluarnya. Kalau ye pung nak ciplak SM jgnlah 100%. So Kak Erra buatlah something kelainan dgn menjahit manik2 ni kat tudung.

K. jumpa lagi.


Monday, 19-Jan-2009 09:40 Email | Share | | Bookmark
Sweet Tulang Ikan - Blouse Sri Munawwarah

Sweet Tulang Ikan
Sweet Tulang Ikan
Bertemu lagi...salam untuk semua khasnya pada yg minat sulaman manik ni. Sampai saat ini Kak Erra hanya cuba sulam batu alcylic pada blouse jer. Aritu gi sambar blouse kat SM (sri munawwarah). Nampak kosong sangat blouse ni, Kak Erra cuba letak batu agar nampak skit kelainan. Puas hati sesangat sebab dpt siapkan hasil kerjatangan sendiri...jumpa lagi.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net