Kak Erra Menerima Tempahan Sulaman Manik & Labuci

By: Kak Erra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 13-Jul-2009 08:01 Email | Share | | Bookmark
MYOSOTIS-Ziefa

 
 
SALAM GENG!

Ada masa terluang Kak Erra trus capai note book dan trus ke mana lagi kalau bkn fp..lawat kengkawan..survey manik2 kat Kak Zai..Entri bj customer -Ziefa..(3 psg dier antor bj for raya..melampau betul kan..). Akhir2 ni ramai plak yg dok minta peten 'MYOSOTIS' ni..

Udoh jgn berleter pjg2 yea..byk keja dok nanti tuh...mai le tgk..Frens tolong komen yea..maksud akak komen yg positif lar kan bg menaikkan semangat akak..

Rakan2 cyber yg telah menempah dgn akak tq bebanyak yea..

Bila NORA boleh jenguk akak kat sini..xper bizi dier tuh..


Quote:
Zan aka BTnB- aik jgnlah sampai teleng2 pulok...kang susah tu byk jaitan tudung beauty tu nti tak raya customer..hehhe
Dana- haaa dier mmg cute..skodengjer..kalau minat ada mesti jadi dik...
Nora- alamak cikguku..amatlah berbesar hati akak yg tak seberapa ni...ni smer dah diajar akak cuma menyusun bungajer kasi nampak kreatif skit..akak pong fening nk nyiapkan bj customer ni..adoi..

Quote:
DIANA-namenye mmg meletop letop kan...cuba sebut..susahnye! hehe
ZAN- Gigil sampai ke raya lah Zan...
Sarimah- Tk..tk..tk..cedok kat buku rj.


Monday, 6-Jul-2009 08:44 Email | Share | | Bookmark
MYSTIC GREY- Lyna

 
 
Nak kongsi satu lagi koleksi sulaman manik & kristal. Kain ni memang kegemaran Kak Erra-Cotton Emboirdery tebuk. Milik sahabatku Lyna. Kami ni sbenarnya mempunyai similar minat. Kalau beli kain mesti dekat2 jer kalernya. Aritu akak ada wat satu akaknyer bj RAYA!...

Kalernya amatlah sembab (kusam) tp bila dah blink2 nampak begitu eksklusif.
Frens akak dah mula sibuk tikam2..da jarang2 masuk fp..sobsob..


Quote:
Dana- dia memang kiut hehehe
BtnB-tk
Kis-Tk..sib baik br lepas kompang2 eh kalau tak ada idea wat bj g umah mentua

Quote:
Zai- Tu lar kalernyer..'mystic grey' n silver- mengikut kehendak tuannya..


Wednesday, 24-Jun-2009 10:14 Email | Share | | Bookmark
Tudung NORA- Pink Orkid Miky Miky

 
 
SALAM Smer- Free sket pagi ni. Mood ok..pagi yg sejuk, nyaman.Syukur ke hadrat ilahi kerana menurunkan hujan pg semalam kan. Wp sikit tp warga KL memang tunggu sb 'gersang' dah beberapa hari kebelakangan ni.

Entri kali ni pulak bkn manik bj tapi tudung. Cantik printing & kaler tdg pesen Sri Munawwarah ni. Pemiliknya kwn opis akak. Wp akak sibuk tahap gaban dok mlayan manik kat bj tp bila dah teman dtg minta tlg..dgn keluhan berat ku cuba siapkan. Makan masa juga sb jenis kain Lycra Jersy ni senang tertarik dan berkeremut benang2. Kena teliti. Jom tgk..


Quote:
DIANA-Tu la kdg2 terlebey rajin plak..tk bebanyak sb tak jemu2 lawat akak.

Quote:
EEDA- Kuatkan semangat, rajin2kan jemari tikam kat tudung..hikhik.
IZAN-lagii terror ni jait sulam benang kat tudung..Kak Erra minat jugak nih..salam perkenalan di cybernette yea
JEMME-Tq..senang jer dik jahitnya cuma masa tak brapa mengizinkan, Jemme mesti boleh jahitnyer..
DANA- eish dier memang cute! akak pown malas nk jahit tudung ni tapi utk memenuhi permintaan kengkawan yg nak blink2 kat kenduri...


Wednesday, 24-Jun-2009 09:58 Email | Share | | Bookmark
Cotton Tebuk Embroidery

 
 
SHR Aidilfitri ..opss posa pown belum..baru 1st day Rejab..Tahniah dari Kak Erra kepada yang mengambil peluang utk berpuasa.

Ni akak nk bg tgk bj raya akak...masih dlm pembikinan. Manaleh tjk smer nti basi..tggu lepas rayalah ye. Utk kwn2 smer esp. group beaders tu kalo buntu nak tikam bj sendiri..ni haa cepat siapnya..Bhg lengannya aja yea..

Kalernya Turqois green tapi kusam yang amat. Jenis kain Cotton Embroidery ni smernye kaler malap-malap. Tp tak per kita bleh blink2 kan...


Quote:
Izan-aka BnTb, yg penting bling bling kan..akak kagum gak ngan sulaman tdg kawen Balkis tu..eish lawo betul!


Monday, 15-Jun-2009 02:33 Email | Share | | Bookmark
MYOSOTIS Forget-Me-Not

 
 
 
View all 4 photos...
SALAM semua, agak lama juga Kak Erra 'perap' bj Mama Ida ni. Bkn sebab ketandusan idea tapi coraknya yg membuatkan akak agak lembab menikam. Jenis kain sifon halus dan nipis lagi mambantut sulaman akak. Tapi utk memenuhi permintaan Mama Ida siap juga.

Seperti biasa Kak Erra suka berkhayal mencari ilham pada bunga-bunga yang berbagai warna. Kali ini MYSOTIS ni banyak membantu. Kpd kwn2 yg selalu mengunjungi fp akak silalah titipkan komen2 mahupun poji pojian bg membakar semangat akak utk teruskan projek tikam2 ni. Pada NORA jgn lupa komen eh..eish sibuk ngn tempahan cikgu akak ni..



Quote:
DIANA- Tu lar Diana, asik2 ijau tu mesti ada, hoping that the next will be pink.r fushia (kaler akak). Tp dah ambil tugas kena pikul tggjwb..tikam jer..
EEDA- Akak pong ghasa bju ni outstanding skit kan...bkn sulaman kowt..tp kalernya! blue turqois..dipersilakan awak, tk juga sb dok lawat akak ni.
MyaZaza- udoh..
NORA - A thousand Tq buat Nora juga..wp dok busy tp luangkan masa n beri semangat kat akak. 'dikaulah jua sumber ilhamku'

Quote:
Btnb-InsyaAllah..zan

Quote:
DANA- mmg dier cute!..semak semak santekk kan...

Quote:
EJA- yala..kaler febret akak juga..gugusan hijo mmg sejuk mata mandang..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net